Η Λευκάδα συμμετείχε στη γιορτή Πανελλαδικού ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού

 Στο Πάρκο των Ποιητών στην παραλία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη πόλη της Λευκάδας ταυτόχρονα με άλλες 50 πόλεις στην Ελλάδα, η γιορτή του ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την «Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Λευκάδος».

Όμορφες εικόνες μας χάρισαν όσες μανούλες με τα μωρά τους, αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά τους, συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση που σκοπό είχε την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και την εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

DSCN2300

Εξαιτίας της απομάκρυνσης των προηγούμενων γενεών από την πράξη του θηλασμού και της στέρησης, από την νέα γενιά, εικόνων θηλασμού, η σημερινή θηλάζουσα μητέρα καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού.

Το αίτημα της εκδήλωσης ήταν: Τα παιδιά μας δεν θα θηλάσουν ποτέ ξανά σε τουαλέτες, πάρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να ‘ναι ντροπή! Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν όπου και όποτε το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια ελεύθερα κι ανεμπόδιστα. Η μητέρα δε χρειάζεται να απαρνηθεί την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις της ή να συμμετάσχει σε προσωπικές δραστηριότητες.

www.aromalefkadas.gr 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22253 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.