Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας

Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργάνωσε από τις 12 έως και τις 17 Απριλίου 2018, δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης στους Δημότες μας.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό μηχάνημα – πελματογράφο σε όλο το Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, στην Πλαταριά, στο Μαργαρίτι, στον Παραπόταμο και στην Πέρδικα από τα ειδικευμένα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας κα Νικολέτα Λάμπρου και κα Άντζελα Μπέζα.

Συνολικά εξετάστηκαν 299 άτομα, εκ των οποίων σύμφωνα με τις μετρήσεις τα 109 πάσχουν από οστεοπενία, 45 από οστεοπόρωση, ενώ 5 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας έγινε φέτος για πρώτη φορά στον Δήμο μας και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, αλλά και της αυξημένης ζήτησης, στα πλαίσια της εφαρμογής προληπτικών προγραμμάτων που υλοποιεί ο Δήμος μας, δεσμευόμαστε στην καθιέρωση ετήσιου ΔΩΡΕΑΝ ελέγχου μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Η συνεργασία των στελεχών του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, με το ΕΔΔΥΠΠΥ για την υλοποίηση και αυτής της δράσης, υπήρξε άριστη και γι’ αυτό το λόγο θέλω και δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για το έργο που εθελοντικά επιτελούν.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την προαγωγή υγείας των δημοτών και προτίθεται να συνεχίσει να υλοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα υγείας για την πρόληψη των συνηθέστερων νοσημάτων».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε πως στο πλαίσιο της πρόληψης, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται με προσυμπτωματικό έλεγχο.

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20765 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*