Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας: Συνεχίζεται το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής με τροποποιήσεις

Συνεχίζεται το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής- Παντοκράτορα παρά τις αντιδράσεις πολιτών και οργανώσεων μετά τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα χθες 29/10/2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας κατέληξε μετά από μια πολύωρη διαδικασία, στις τελικές προτάσεις που θα αποσταλούν στον ΕΟΤ, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Μπαίλη γίνονται με σκοπό την προστασία και ανάδειξη της περιοχής, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο .

DSC 0014
Η πρόταση λοιπόν της δημοτικής αρχής που θα σταλεί στον ΕΟΤ όσον αφορά το τμήμα Β, της Κυανής Ακτής αφορά την μεταφορά του πεζόδρομου και του ποδηλατόδρομου από το δάσος στην πλευρά του υφιστάμενου δρόμου προς τη θάλασσα, την κατασκευή των αποδυτηρίων από ξύλο και όχι από μπετό, όπως αναφέρονται στην αρχική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την κατάργηση των διαδρομών από βότσαλο μέσα στο άλσος της Κυανής Ακτής, στη θέση των οποίων να γίνει ένας κεντρικός πεζόδρομος βοτσαλωτός, ενώ τονίστηκε πως δεν θα κοπεί ούτε ένα δέντρο αλλά δεν θα φυτευτούν νέα φοινικόδεντρα, αλλά είδη φυτών που δένουν με το υφιστάμενο περιβάλλον.

Όσον αφορά το τμήμα Α, δηλαδή τον Παντοκράτορα, προτείνεται να μειωθεί η έκταση του πάρκινγκ, η τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης και από την πλευρά του δρόμου αλλά και από την θάλασσα και να επενδυθούν με ξύλα τα πέτρινα καθίσματα. Επίσης θα ζητηθεί από τον ΕΟΤ να αντικατασταθούν οι φοίνικες που ήδη έχουν καταστραφεί με δέντρα που ταιριάζουν στο οικείο περιβάλλον.

DSC 0015
Ο κ. Ντάλλας, εκπροσωπώντας την ανοιχτή συνέλευση πολιτών Πρέβεζας και τον αγώνα που έχει δοθεί το τελευταίο διάστημα για την σωτηρία της Κυανής Ακτής, τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο που κατασκευάζεται με προχειρότητα και ανευθυνότητα και μάλιστα για μια μελέτη που δεν έχει καν εγκριθεί.

Μετά από πολλές συζητήσεις, διαφωνίες, συγκρούσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν, ο κ. Μπαίλης, δήμαρχος Πρέβεζας, έκλεισε το θέμα μετά από πολύωρη συζήτηση, λέγοντας πως θα αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις για τροποποιήσεις και αλλαγές και θα κατατεθεί μια ολοκληρωμένη και πλήρης πρόταση στον ΕΟΤ.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22253 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.