Δημήτρης Καζάκης στον Prisma 91,6: Στα Μνημονιακά χρόνια δεν υπήρξε μια κυβέρνηση που να αποφάσισε αυτή πότε θα κάνει εκλογές

Δημήτρης Καζάκης στον Prisma 91,6:  Στα Μνημονιακά χρόνια δεν υπήρξε μια κυβέρνηση που να αποφάσισε αυτή πότε θα κάνει εκλογές

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης.

Στο ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση είπε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο και θα κυλήσουν όλα φυσιολογικά, καθώς στα Μνημονιακά χρόνια δεν υπήρξε μια κυβέρνηση που να αποφάσισε αυτή πότε θα κάνει εκλογές, πολύ περισσότερο τώρα με την Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων η οποία κρατάει τα κλειδιά του κράτους, μαζεύει τα έσοδα και τα αποδίδει στους δανειστές και αυτοί είναι που αποφασίζουν τι δαπάνες θα γίνουν στο ελληνικό κράτος, οπότε ανάμεσα σε αυτές είναι και οι εκλογικές.

Σχολιάζοντας το αφήγημα της κυβέρνησης ότι τον Αύγουστο θα τελειώσει το Μνημόνιο, απάντησε ότι η επόμενη ημέρα θα είναι σκληρότερη από την σημερινή, νέο πρόγραμμα θα υπάρχει άσχετα με το πώς θα το ονομάσουν και στο Eurogroup ψάχνουν να βρουν την νομική φόρμουλα για να συνεχιστεί το Μνημόνιο.

Από την στιγμή που θα συνεχίζει να λειτουργεί η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων, ο δημοσιονομικός κόφτης, τα περιουσιακά μας στοιχεία θα συνεχίζουν να εκποιούνται, δεν είναι δυνατόν να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

Μάλιστα όπως είπε το 2010 όταν ξεκίνησε η περιπέτεια με τα Μνημόνια το μέσο διαθέσιμο εισόδημα του Ελληνικού νοικοκυριού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ ήταν περίπου λίγο χαμηλότερο από 25.000 δολάρια το χρόνο, ενώ το 2017 είναι 17.000.

Το κάθε νοικοκυριό τότε έπρεπε να πληρώσει 300 δις ευρώ σε δημόσιο χρέος και σήμερα πρέπει να πληρώσει 330 δις.

Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να πάμε καλύτερα.

 

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20979 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.