Αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους- Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας

Η Ολομέλεια των Προέδρων  των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε εκτάκτως την  14/01/2018 ενόψει της επικείμενης ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Με την απόφασή της, διατρανώνει εκ νέου την αντίθεσή της με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση όπως εισάγεται στο Πολυνομοσχέδιο.

Κρίνει και θεωρεί, ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το Δίκαιο της Ε.Ε όπως επεσήμαναν άλλωστε τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής όσο και η ένωση Δικαστών  και Εισαγγελέων  αλλά και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Οι όποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις έγιναν, δεν αναιρούν τη βασική φιλοσοφία του Νομοσχεδίου, η οποία βρίσκει την Ολομέλεια κατηγορηματικά αντίθετη.

Με τις εισαγόμενες ρυθμίσεις, δημιουργούνται πρόσθετα εμπόδια και επιβαρύνσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.

Αποφασίσθηκε, ως μέσο αντίδρασης, μεταξύ των άλλων  η ΑΠΟΧΗ των Δικηγόρων  από τα  καθήκοντά τους για σήμερα Δευτέρα 15/01/2018 ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του  Δ.Σ, την αποχή των Δικηγόρων Πρέβεζας  από τα καθήκοντά τους για την ίδια  ημέρα, επικυρώνοντας την απόφαση της Ολομέλειας  των Προέδρων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

      Θωμάς Γεωργίου                                          Γεώργιος Παπαδημητρίου

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22242 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.