Αναστάσιος Μεγαλομύστακας στον Prisma 91,6: Η Ένωση Κεντρώων δεν καταλαβαίνει τι θα κερδίσει η Ελλάδα αν υποχωρήσουμε στο θέμα ονομασίας των Σκοπίων

Αναστάσιος Μεγαλομύστακας στον Prisma 91,6: Η Ένωση Κεντρώων δεν καταλαβαίνει τι θα κερδίσει η Ελλάδα αν υποχωρήσουμε στο θέμα ονομασίας των Σκοπίων

Τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα στο Σκοπιανό, σχολίασε με παρέμβασή του στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Όπως ανέφερε τα Σκόπια έχουν προσπαθήσει να καπηλευτούν το όνομα “Μακεδονία”, καθώς  προέρχονται από Σλάβους, δεν μπορεί να έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ελληνική ιστορία και για να στηριχτούν κάπου επέλεξαν να δώσουν το όνομα Μακεδονία που γεωγραφικά παλαιότερα ήταν εκεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, καθώς και η δική τους ιστορία αναφέρει, ότι τα εδάφη τους φτάνουν μέχρι την Λάρισα και τη Χαλκιδική. Αυτό η Ελλάδα δεν μπορεί να το επιτρέψει καθώς είναι μία πιο ισχυρή χώρα από τα Σκόπια, δικαιωματικά αυτό το όνομα δεν τους ανήκει και έρχονται οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και μας λένε ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά. Όπως ανέφερε δεν μπορεί να καταλάβει τι θα κερδίσει η χώρα μας αν ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ μελλοντικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εμείς τους παραχωρήσουμε το όνομα Μακεδονία.

Ο κύριος Μεγαλομύστακας ανέφερε ότι θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα το υλοποιήσει, καθώς όπως είπε ακόμα στην ελληνική βουλή η εθνική γραμμή, λέγοντας ότι αυτή δεν μπορεί να είναι το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εθνική γραμμή είναι αυτό που θέλει ο λαός άλλο κοινοβουλευτική πλειοψηφία και άλλο Εθνική, ανέφερε.

“Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο θα είναι το όφελος της χώρας μας με τον υποχωρήσουμε στο θέμα της ονομασίας, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν λαϊκίζουμε, αναζητούμε και διεκδικούμε το δίκαιο.”

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20728 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*