Ανακοίνωση- καταγγελία των εκλεγμένων της ΔΑΣ στη διοίκηση του εργατικού κέντρου Πρεβεζας

Οι εκλεγμένοι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στη Διοίκηση του ΕΚΠ καταγγέλουμε τη στάση της πλειοψηφίας, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, μπροστά στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Άρτας,Πρέβεζας και Αγρινίου και των Εργατικών Κέντρων Ιωαννίνων,Λευκάδας-Βόνιτσας και Άρτας,προς Σωματεία και φορείς της περιοχής για οργάνωση της συμμετοχής εργαζομένων,λαϊκών στρωμάτων,αυτοαπασχολουμένων στην Αντιιμπεριαλιστικη Μέρα Δράσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μάη.

Σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο του ΕΚ οι δυνάμεις της ΔΑΣ έθεσαν για συζήτηση το αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα,τόνισαν πως οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη ενάντια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των αιτιών που προκαλούνται από την όξυνση των ανταγωνισμών και αντιθέσεων ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη και κέντρα όπως ΗΠΑ-ΝΑΤΟ –ΕΕ,ΡΩΣΊΑ,ΚΙΝΑγια τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών,ενεργειακών πόρων,για το ξαναμοίρασμα των αγορών,για τον έλεγχο δρόμων μεταφοράςκτλ.Για να απεγκλωβιστεί η χώρας μας και ο λαός μας από τη στρούγγα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,που αποτελούν μόνιμες πηγές κινδύνων για τους λαούς,για καμμία αλλαγή συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας αρνήθηκαν να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης και των Εργατικών Κέντρων.

Δεν περιμέναμε,βέβαια,κάτι διαφορετικό από τις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού καθώς αυτοί και οι ομοιδεάτες τους, της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, είναι πρόθυμοι υποστηρικτές των λυκοσυμμαχιών του κεφαλαίου,του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,και υπερασπίζονται το σάπιο,εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια,ανεργία,πολέμους και προσφυγιά.

Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν οργάνωσαν καμμία κινητοποίηση για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων,αφού είχαν καθαρά απεργοσπαστικό ρόλο στη προηγούμενη απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, με την αρνητική στάση τους για οργάνωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, στηρίζουν στην ουσία τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το αιματοκύλισμα των λαών.

Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση τους και να τους γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη όπως έκαναν την Πρωτομαγιά.Μαζί να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αρνητικών συσχετισμών τόσο στο ΕΚΠ,όσο και στο εργατικό κίνημα  γενικότερα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση σε βάρος του Συριακού λαού,και τη συμμετοχή της χώρας μας σε οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή.Να εκφράσουν την αλλυλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες απομονόνωντας τον εθνικισμό-ρατσισμό και την εγκληματική- ναζιστική Χρυσή Αυγή.Να μην τσιμπήσουν στο «δόλωμα» της  εθνικής-ενότητας και ομοψυχίας που προβάλλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και η κυβέρνηση για να κρύψει τις δικές της μεγάλες ευθύνες για την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνα παιχνίδια,ανταγωνισμούς και αντιθέσεις για λογαριασμό της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Επίσης τους καλούμε να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρόν στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Κυριακή 13 Μάη της 11.00π.μ. στο Άκτιο,καθώς και στην πορεία στους δρόμους της Λευκάδας της 12.30.Με την οργανωμένη πάλη τους να απαιτήσουν καμμία συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους,να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις,να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από ΕυρωΝατοικές αποστολές, να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια,να αποδεσμευτεί  η χώρα μας από ΝΑΤΟ-ΕΕ,με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22250 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.