Ήπειρος: Συνάντηση με κύριο στόχο την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 οι κ.κ. Σκανδάλη Μαρία και Ζουμπουλίδης Σπύρος  Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου- Β. Ιονίου εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ και τα Μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου & Βοερείων Ιονίων Νήσων (ΠΟ.ΜΑ.με.Α) Αποστολόπουλος Ξενοφώντας, Μάλλιος Βασίλειος, Κλεισούρης Σταύρος και Ζαχάρης Σωτήρης συναντήθηκαν στα Γιάννενα με την Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Βούλα Παπαδοπούλου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) του νέου Οργανισμού που αποτελεί την μετεξέλιξη του ΟΓΑ, με κύριο στόχο την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η κ. Παπαδοπούλου ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΟΠΕΚΑ, τις περιοχές που καλύπτει μεταξύ των οποίων και την Κέρκυρα, τον τρόπο ένταξης των νέων επιδοματούχων αλλά και των παλαιών.

Επίσης  καθοριστικό ρόλο στην νέα διαδικασία θα παίξουν τόσο τα ΚΕΠΑ, όσο και τα νέα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων, τα οποία θα παρέχουν υποδοχή, ενημέρωση, για τα προγράμματα προνοιακών παροχών και υπηρεσιών του ΟΠΕΚΑ, υποστήριξη στην ένταξή των και την καταχώριση, παραλαβή, έλεγχο και παραπομπή αιτήσεων και δικαιολογητικών.

 

Περισσότερες πληροφορίες από το Κέντρο Πληροφόρησης της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.με.Α Ηπείρου & Βορείων Ιονίων Νήσων στο τηλέφωνο 26510-62283 και της Προέδρου της ΠΟ.ΜΑ.με.Α κ.Σκανδάλη Μαρίας 6945186731.

 

Με εκτίμηση

H Πρόεδρος                                                                   O Γενικός Γραμματέας

 

Σκανδάλη Μαρία                                                            Τσαπραλής Ιωάννης

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22244 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.